Наземният летищен персонал в Италия започна 24-часова стачка от 00.00 часа

...
Наземният летищен персонал в Италия започна 24-часова стачка от 00.00 часа
Коментари Харесай

На летищата в Италия стачкуват за по-високи заплати

Наземният летищен личен състав в Италия започна 24-часова стачка от 00.00 часа локално време, съобщи Aviation24.be.

Протестът е проведен от профсъюзите на всички работещи в областта на летищните услуги, в превоза и в обслужването на самолетните компании.

Причината - от 6 години не е подновяван националният трудов контракт, поради който са замразени и възнагражденията на хората, оводът за митинга на наземния летищен личен състав е неподновеният народен трудов контракт от 6 години насам.

Освен това се предлагат увеличения на броя на работните часове, както и промени, които са без задоволителна икономическа аргументация и като че ли единствено ще са в интерес на частните социално-осигурителни и здравни институции.

Заради стачката националният транспортьор ITA анулира над 30 полета. Други самолетни компании предизвестиха пасажерите си, че и при тях са вероятни анулирани полети и закъснения.

Италианската работа за гражданска авиация ENAC разгласи, че избрани полети не могат да бъдат анулирани и ще попаднат в по този начин наречения лист на обезпечените полети.

Сред тях са връзките на италианските превозвачи с островите на територията на страната, а също по този начин и международните полети, които са с последна дестинация страните от Америка и Азия.

Сред обезпечените чартъри по време на стачката е и този на националния футболен тим на Италия, който ще лети до Скопие за евроквалификацията против тима на Република Северна Македония.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР